به هر کار با مرد دانا سگال (فردوسی)
سگال واژهای است فارسی به معنای اندیشه، فکر، برهان، مشورت، رایزنی، چارهجویی (فرهنگ معین).
سال 1383 ما این نام را برای مرکزمان انتخاب کردیم به این امید که در مسیر رشد و بالندگی اندیشهها گام برداریم. هنوز هم بر همان رأی و باوریم. مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی سگال درسال 1383 با مجوز سازمان بهزیستی کشور تأسیس شد و سپس با مجوز سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران به فعالیت خود ادامه داد. از آن زمان تاکنون هدف ما ترویج استفاده از رویکرد شناختی رفتاری در آموزش، ارتقاء سلامت روان، و همچنین پیشگیری، درمان، و پژوهش در این حوزه بوده و هست. نام سگال را به این دلیل انتخاب کردیم که در این رویکرد هدف اصلی اصلاح سبک تفکر (سگالیدن) است.
"سگالش جستن" یعنی مشورت گرفتن؛ "سگالش گرفتن" یعنی اندیشیدن و فکر کردن؛ "سگالشگری" یعنی مشورت و رایزنی
در سگال چه میگذرد؟
سگال دغدغه سلامت روان جامعه فارسی زبان را دارد. به همین دلیل تمام فعالیتهای این مجموعه در راستای ارتقا سلامت روان، پیشگیری از اختلالات روانی و درمان آنهاست. مخاطبین سگال دو گروه هستند شامل عموم مردم و متخصصان حوزه سلامت روان. برای عموم مردم دو دسته برنامه داریم: برنامههای آموزشی و توسعه فردی و برنامههای درمانی. این خدمات در قالب فردی و گروهی، هم به شکل حضوری و هم در فضای مجازی ارائه میشوند.
برنامههای آموزشی سگال با هدف بهبود سلامت روان افراد جامعه و همچنین پیشگیری از بروز اختلالات روانی اجرا میشوند. برای مثال آمادهسازی افراد برای ازدواج، آموزش مهارتهای زندگی به بزرگسالان، و رشد و افزایش عزت نفس (برای اطلاع از برنامههای متنوع این حوزه این لینک را دنبال کنید.
برنامههای درمانی سگال شامل رواندرمانی و درمان روانپزشکی است. رواندرمانی در این مرکز در چارچوب انواع مدلهای شناختی رفتاری، به شکل حضوری و آنلاین انجام میشود و شامل درمانهای انفرادی، گروهدرمانی، زوجدرمانی و مشاوره است. مخاطبین ما نوجوانان و بزرگسالان هستند. مشکلات و اختلالاتی نظیر وسواسهای فکری و عملی، افسردگی، انواع ترسها، اضطراب و نگرانی، اضطراب اجتماعی و کمرویی، پنیک، اختلالات شخصیت، مشکلات همسران، کمالگرایی، اهمالکاری، عزت نفس پایین، مشکلات تنظیم هیجان، خشم و پرخاشگری و غیره در این مرکز تحت رواندرمانی، مشاوره و درمان دارویی توسط متخصصین قرار میگیرند.
گروه دوم مخاطبان مرکز سگال دانشجویان، دانش آموختگان و متخصصان حوزه سلامت روان هستند. بر این باوریم که مسئولیت این مجموعه بهعنوان یک مرکز سلامت روان، فقط ارائه خدمات سلامت روان به عموم جامعه نیست؛ و ضروری است که دغدغه آموزش علمی در حوزه شناختیرفتاری را نیز داشته باشیم. بنابراین بخش عمدهای از سرمایهگذاری مجموعه سگال برروی تربیت متخصصین است. بدین منظور کارگاهها، دورهها، رویدادهاو کلاسهای آموزشی چندی در سطوح مختلف درنظر گرفته شده است. از جمله این برنامهها میتوان تربیت مربی مهارتهای زندگی، درمان شناختیرفتاری برای اختلالات و مشکلات مختلف، سوپرویژن، زوجدرمانی، درمان خیانت، مشاوره قبل از ازدواج و آموزش همسران، طرحواره و مددرمانی، درمان فراشناختی، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، پژوهش کیفی، آسیبشناسی و مصاحبه تشخیصی، مدیریت و درمان خودکشی، مایندفولنس، درمان موارد مقاوم به درمان، و اختلالات شخصیت و غیره را نام برد. بخشی از برنامههای آموزشی این مرکز به شکل آنلاین هم برگزار میشوند.
اعضای خانواده سگال چه کسانی هستند؟
ما به این که یک خانواده بزرگ هستیم افتخار میکنیم، اعضای خانواده ما شامل اعضای هیئت علمی دانشگاهها، رواندرمانگران و مشاوران، کادر اجرایی، گروه فنی، پشتیبانها، مدرسان دورهها و پژوهشگران تشکیل شده است. ما بودنمان در کنار یکدیگر را نعمتی میدانیم شایسته شکر پروردگار. این خانواده در طی دو دهه گذشته روزبهروز بزرگتر شده و مصداق خوبی برای کار تیمی است. میتوانید با تک تک اعضای خانواده سگال آشنا شوید.
رویکرد علمی سگال چیست؟
"درمانهای شناختی رفتاری" مجموعهای از نظریهها و یا مدلهای مداخلات روانشناختی هستند که وجه مشترک تمامی آنها مبتنی بر شواهد علمی بودن، پژوهش محوری و دغدغه افکار، رفتار و هیجانها را داشتن است. تمام تلاش ما بر این است که از چارچوب مداخلات علمی و اخلاق حرفهای بیرون نرویم. درمانگران و مشاوران ما همه در این مکتب تعلیم دیده و فعالیت میکنند.